Webinars

Op zaterdag 7 november was de eerste online editie van de Lekker Wonen Beurs, gewoon thuis te volgen. Deze dag was er keus uit 12 inspirerende en informatieve webinars. Of je nu voor het eerst een huis gaat kopen, je woning wilt verduurzamen of dat je kennis wilt opdoen om je woning toekomstbestendig en slim te maken, voor ieder was er wat wils. Na afloop van ieder webinar was er gelegenheid om live vragen te stellen aan de presentator(en).


Openingswoord door Frans Langeveld en Roy Evers

Wethouder Frans Langeveld van de gemeente Doetinchem en Roy Evers, Directeur Particulieren bij Rabobank Graafschap verzorgenden het openingswoord.

Klik hier om het openingswoord terug te kijken.


Hoe kan je je eigen woning verduurzamen?

Snel een paar tientjes op je jaarafrekening besparen? Kijk dan vooral naar dit webinar over het energiezuiniger maken van je eigen woning. Erwin is een ervaren professional met ruime kennis die veel kan vertellen over het energiezuiniger maken je huis. Tijdens dit webinar vertelt hij is een notendop waar je allemaal op moet letten en aan moet denken bij het energiezuiniger maken van je huis.

Klik hier om het webinar terug te kijken


Wehl Durft

Ingeborg van der Oord, Jan Lodder en Caroline Sanders geven in dit webinar uitleg over het ontstaan van Wehl Durft en de impact die het collectief van wel 26 sociaal betrokken stichtingen, ondernemers en verenigingen heeft gerealiseerd. Een mooie samenwerking voor en door inwoners. Ze nemen je mee in een aantal ontwikkelde activiteiten o.b.v. de doelen van Wehl Durft voor en in Corona tijd.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Je eerste woning kopen

Het kopen van je eerste huis is spannend. Wellicht ga je voor het eerst samenwonen of ga je jouw ouderlijk huis verlaten. Misschien ben je al uitgebreid op zoek op Funda naar je ideale eerste huis of ben je gewoon op zoek naar wat meer informatie over hypotheken en wil je weten wat je kunt lenen. Erik en Heidie helpen je in dit webinar graag op weg naar je eerste huis. Ook als je plannen hebt je huis gelijk te verduurzamen.

Klik hier om het webinar terug te kijken


Hoe maak ik mijn woning in 10 stappen veilig?

Is jouw woning wel veilig? In het webinar ‘Hoe maak ik mijn woning in 10 stappen veilig’ neemt Zlimthuis-expert Marcel je in een paar stappen mee naar het maken van een veilig thuis.

Klik hier om het webinar terug te kijken


Energiebesparen doe je zo!

In dit webinar vertellen John Rebergen en Erik Derksen, beide energiecoach in de Achterhoek, je meer over de simpele besparingen door gedragsverandering. Ook geven ze je tips hoe je beter inzicht in je energieverbruik krijgt want er wordt nog een heleboel energie “verkwist” volgens de heren. Een lekker laagdrempelig webinar voor degene die meer willen weten over energiebesparing.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Langer zelfstandig blijven wonen

Is jouw huis klaar voor de toekomst? Veel mensen wachten te lang met nadenken over hun toekomstige woonwensen. Als je op tijd begint, is er meer mogelijk en kun je er eerder van genieten. Wist je dat je de overwaarde van je huis kunt benutten, zonder dat je je woning direct moet verkopen? Bijvoorbeeld voor een aanvulling op je pensioen of het aanbrengen van aanpassingen aan je woning. Of denk jij erover om je huis te verduurzamen voor een lagere energierekening en meer wooncomfort? Monique en Chantal nemen je mee in de mogelijkheden.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Achterhoekse duurzame huizen

Is het mogelijk om een energierekening van € 15 per maand te hebben? Jazeker! Martijn Bos heeft een aantal jaren geleden een NOM (nul-op-de-meter) woning gebouwd in de Achterhoek. In dit webinar interviewt Irina Bosman, organisator van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute, Martijn over dit bijzondere huis en de duurzame keuzes die hij gemaakt heeft.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Toekomstbestendig en slim wonen

Wil je meer weten over hoe je je woning klaar maakt voor nu én in de toekomst? Energie adviseur Erwin Reuterink vertelt je welke voordelen het verduurzamen van je huis je biedt.

Marcel informeert je over slimme apparaten. Slimme apparaten dragen bij aan verduurzaming, maar ook aan langer zelfstandig wonen. Heb jij ze al in huis? De technologie zorgt ervoor dat je zelf thuis de regie hebt. Leer er alles over in het webinar ‘Toekomstbestendig en slim wonen’.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Veilig zelfstandig thuis met een slimme oplossing

Met Leefsamen blijf je gerust en veilig thuis wonen, door inzet van slimme sensoren die in verbinding staan met jouw naasten. Tijdens het webinar ‘Veilig zelfstandig thuis met een slimme oplossing’ gaan we in gesprek met gebruikers van Leefsamen en hun mantelzorgers, over hoe zij Leefsamen hebben ervaren. En nemen we je mee in de techniek achter Leefsamen.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Een andere woning kopen. Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe zit dat met verduurzaming?

Energie adviseur Erwin Reuterink vertelt je kort waar je op moet letten qua verduurzaming wanneer je een nieuwe woning koopt. Hij geeft je een aantal tips en adviezen.

Erik Wenting, financieel adviseur bij Rabobank neemt je mee in de financiële mogelijkheden. Hoe overbrug je de situatie wanneer je je oude woning gaat verkopen en jouw droomhuis hebt gevonden? Je hebt dan misschien even 2 woningen. Het is fijn om te weten dat de financiële kant dan goed geregeld is met een hypotheek van de Rabobank.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Financiering van een levensloopbestendig huis

Jeroen aan het Rot, projectcoördinator bij Agem Energieloket, vertelt je tijdens dit webinar meer over de Toekomstbestendig Wonen Lening. Wanneer kan je aanspraak maken op zo’n lening, welke maatregelen moet je treffen en welke leenvormen zijn er eigenlijk? Ook geeft Jeroen je meer informatie over de overige (landelijke) regelingen die er zijn op het gebied van duurzaamheid.

Chantal Stokkink, financieel adviseur bij Rabobank neemt je mee in de mogelijkheden voor het benutten van je overwaarde. Je kunt de overwaarde in je huis benutten, zonder dat je je woning direct moet verkopen. Bijvoorbeeld voor een aanvulling op je pensioen of het aanbrengen van aanpassingen aan je woning.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Digitaal communiceren

Benieuwd wat digitale communicatie voor jou kan betekenen? Mobiele apparaten kunnen veel betekenen voor zowel bewoners als mantelzorgers. Aldert Doelen, van iPad4Senior, vertelt je in het webinar ‘Digitaal communiceren’ graag over hoe digitale communicatie kan bijdragen aan een veiligere woonsituatie.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Slotwoord door Frans Langeveld en Roy Evers

Wethouder Frans Langeveld van de gemeente Doetinchem en Roy Evers, Directeur Particulieren bij Rabobank Graafschap verzorgenden het slotwoord.

Klik hier om het slotwoord terug te kijken