Sprekers

Frans Langeveld en Roy Evers
Frans Langeveld is wethouder Duurzaamheid in de gemeente Doetinchem. “In deze coronatijd merken we maar al te goed wat het belang is van lekker kunnen wonen. We werken massaal thuis, blijven vaker binnen en vieren vakantie in eigen huis. Veel mensen zijn de afgelopen maanden dan ook in en om het huis aan het werk gegaan. Schilderen, tuinieren en allerlei andere klusjes die al een tijdje waren blijven liggen. Daarom is dit ook hét moment om jouw huis te verduurzamen. De Lekker Wonen Beurs biedt je veel informatie over hoe je dit kunt doen. Ik nodig je van harte uit om de Lekker Wonen Beurs, geheel volgens de coronamaatregelen, digitaal bij te wonen! Veel plezier!”

Roy Evers, Directeur Particulieren bij Rabobank Graafschap, heeft bij verschillende Rabobanken gewerkt in diverse functies. Voor de Achterhoek is Roy actief op het gebied van verduurzaming en wonen. Daarnaast neemt hij deel aan diverse netwerken waarbij het versterken van de leefbaarheid van de Achterhoek voorop staat. De kernwoorden zijn: verbinden, denken in oplossingen en vooral doen!

John Rebergen en Erik Derksen
John Rebergen is evenals Erik Derksen werkzaam als energiecoach bij Agem Energieloket. Duurzaamheid betekent voor John het respecteren van de 3P’s: People, Planet en Prosperity. Dat houdt in, gebruik wat je nodig hebt, geen fossiele brandstoffen en het terugdringen van CO2. Iedereen kan verduurzamen, verduurzamen naar je eigen tempo en portemonnee.
Duurzame energiebronnen hebben altijd al de aandacht van Erik Derksen gehad. Dat we over moeten op duurzame energie is zeker. Erik heeft al sinds eind jaren ’90 zonne-collectoren op het dak van zijn huis liggen, deze hebben al veel CO2 uitstoot en geld bespaard. Hij denkt na over hoe hij zijn huis verder kan verduurzamen. Maar het moet natuurlijk ook betaalbaar blijven.

Chantal Stokkink en Monique Schalks
Chantal Stokkink, financieel adviseur bij Rabobank Graafschap, is al 20 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Elke dag gaat zij met plezier naar haar werk! Chantal wil graag mensen helpen met hun financiële vragen zodat zij hun wensen in vervulling kunnen laten gaan. Dit kan zijn voor de koop van een eerste woning, de stap naar een grotere woning of het verduurzamen van je huis. Chantal is bereikbaar per mail: chantal.stokkink@rabobank.nl of bel haar op 06-23738284.

Monique Schalks, is woonachtig in Doetinchem en werkt als financieel adviseur bij Rabobank Graafschap. Monique krijgt energie van het adviseren en begeleiden van klanten op het gebied van hypotheken. Daarnaast is zij gespecialiseerd op het gebied van relatie beëindigingen. De meeste voldoening haalt Monique uit haar werk door net een stap verder te gaan zodat jij met een goed gevoel de deur uit gaat. Je kunt haar bereiken op 06-53847650.

Erik Wenting en Heidie Helmink
Erik Wenting is ruim 10 jaar werkzaam als financieel adviseur bij Rabobank Graafschap. Hij staat als financieel adviseur speciaal opgesteld voor ondernemers in hun privésituatie. Daarnaast is Erik onderdeel van de medicidesk én erkend adviseur duurzaam wonen. Allemaal mooie bewoordingen, maar uiteindelijk draait het voor hem om jou als klant. Erik wil jou ontzorgen en voor jou de juiste financiële oplossing vinden. Neem gerust contact met hem op via Erik.Wenting@rabobank.nl of via 06-13242698.

Heidie Helmink is ruim 21 jaar werkzaam bij de Rabobank, waarvan 13 jaar bij de afdeling Financieel Advies. In haar huidige functie, als Financieel Adviseur A, staat zij de klanten telefonisch te woord voor hun hypotheekvragen, vermogens-, pensioen- en beleggingsvragen en alle overige vragen. Samen met jou kijkt Heidie of er direct een oplossing is voor jouw vraag of probleem. Indien wenselijk, of nodig, maakt Heidie graag een afspraak bij één van haar collega’s.
Heidie ontzorgt jou als klant graag en helpt in het vinden van de juiste financiële oplossing. Mocht je vragen hebben of een afspraak in willen plannen, neem dan gerust contact met haar op via telefoonnummer 0314-442500 of via financieeladvies.graafschap@rabobank.nl.

Martijn Bos en Irina Bosman
Martijn Bos is deelnemer aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Hij was voorheen zelfstandig ondernemer in de installatiebranche en heeft die kennis gebruikt bij het realiseren van een nul-op-de-meter woning in de Achterhoek. Hij heeft deze voorzien van misschien wel de ideale installatie. Irina is werkzaam bij Agem Energieloket en (mede-)organiseert dit jaar voor de tweede keer de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

Jan Lodder, Ingeborg van der Oord en Caroline Sanders
Jan Lodder is lid van de dorpsraad Wehl en daarnaast bestuurslid van Stichting Wehl. Ingeborg van der Oord werkt als sociaal psycholoog en is compagnon van Warkhouse. Caroline Sanders is als ondernemer actief in Wehl met haar bedrijf Medialijn. Jan, Ingeborg en Caroline zijn alle 3 betrokken bij het ontstaan van Wehl Durft. Een collectief van wel 26 sociaal betrokken stichtingen, ondernemers en verenigingen. Een mooie samenwerking voor en door inwoners. 

Aldert Doelen
Aldert Doelen werkt sinds 2014 voor zijn eigen bedrijf iPad4Senior. In samenwerking met Kruiswerk Achterhoek, een aantal Achterhoekse Bibliotheken en ouderenbonden verzorgt iPad4Senior trainingen in digitaal vitaal gebruik van de moderne communicatiemiddelen. De leeftijd van de cursisten varieert van 65 tot 92 jaar oud. Aldert is afgestudeerd als organisatie socioloog en sociaalpsycholoog. Voor zijn pensioen was hij werkzaam als directeur van de screeningsorganisatie voor borstkanker in Oost-Nederland. 

Marcel Nijhof
Marcel Nijhof is expert bij Zlimthuis. Hij informeert en adviseert je graag over slimme oplossingen die ervoor zorgen dat je langer veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.


 

Erwin Reuterink
Erwin Reuterink is ondernemer en specialist/adviseur in bouwkundig energetisch onderhoud, bouwgebreken (Conditiemeting conform NEN 2767) en advies in het herstel daarvan. Tevens is hij gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur (energie adviseur). Erwin verzorgt ook vaak verschillende trainingen en presentaties over het verduurzamen van je huis. Sinds 2017 is hij adviseur aan huis voor Agem Energieloket waarbij hij bewoners adviseert over het energiezuiniger maken van hun huis.

Jeroen aan het Rot
Als coördinator bij Agem Energieloket is Jeroen aan het Rot betrokken bij alle informatie, diensten en projecten die vanuit dit regionale Energieloket worden ontwikkeld. Agem Energieloket helpt woningeigenaren in de Achterhoekse gemeenten met informatie, advies en begeleiding naar het energiezuiniger maken van hun huis. Ook voert Agem Energieloket diverse financiële regelingen uit voor de Achterhoekse gemeenten.